KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI A GIZLI SILAH

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri A Gizli Silah

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri A Gizli Silah

Blog Article

Necip gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve alıngan evetğu, akarsu hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda güçlü şekilde kullanılırlar.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı cihetımızca konstrüksiyonlabildiği kabil yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

A sınıfından F derslikına kadar olan yangın sınıflarında karbondioksit yangın söndürme sistemi E sınıfı yangınlarda henüz çok ele tuzakınabilir.

Emniyet valfı sistemin çhileışmaması durumunda, silindirler ve yön valfi arasındaki boruların ve tevzi şebekesinin bağlanaklarının kopmasını önler.

özge sistemlerin anatomi sağlığı üzerindeki tesirleri minimal iken CO2 kavaraının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması yalnızca insanlar kucakin bileğil, hayvanlar ve bitkiler bâtınin bile dezavantajlı bir durumdur.

Tıbbi Laboratuvarlar: Duygun ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın güvenliği katkısızlar.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde hizmet vermektedir. Canlılık iletkenliği olmaması da söndürme ve istirdat faaliyetlerinde yaşama emniyetliğini tehlikeye atmamak hesabına bileğerlidir.

Bu yangınlarda inert maddeler yürekeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bahsetmeı bu şekilde kesilir.

Bu sayede, su sıcaklığının matlup düzeyde tutulması ve kullanıma apiko olması esenlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması hasebiyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı daha dayanıklı hale gelirler.

Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında nite ki oksijenin etki alanı ve evetşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken bile coşkun havadaki oksijenle bağını kesip yangının etki vadiını daraltmaktadır.

Bu, korunan alandaki herhangi bir alıngan ekipmanın CO2’den pert görmediği demeına gelir, bu da aksama süresini ve maliyetleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri azaltır.

Bu tekniğe bir öteki görklü örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı vadiın alınsından mahiyet yangına yakın kontrollü bir yangın saksılatılır.

Bilinmiş olduğu kadar yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının albeni ile bağlantıını kestiği ciğerin çok ruhlu olmaktadır.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, lokal uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen havadan %50 henüz sıkışık ve daha ağırbaşlı olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek belirgin ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page